لیست محتوا این مطلب
لطفا به این مطلب برای خدمات رسانی بهتر ما امتیاز بدهید
تعمیر کولر گازی ( تمامی برندها )
پارس سرویس به عنوان ارائه کننده انواع خدمات و تعمیرات در زمینه مدل های مختلف تعمیر کولر گازی ، یکی از برجسته ترین گروه های خدماتی و تعمیراتی در سر تا سر استان تهران و سراسر کشور به شمار می رود.
گروه خدماتی و تعمیراتی پارس سرویس با حرفه و متخصصین باتجربه که در این زمینه داراست میتوانند درسریع ترین زمان ممکن برای تعمیرات و خدمات دستگاه شما به خدمت شما رسیده و با تخصص فنی که در این حرفه دارند دستگاه شما را تعمیر کرده و به صورت ۲۴ ساعته با پشتیبانی قوی، آماده خدمت رسانی به شما می باشند.
علاوه براین با توجه به داشتن سرویس دهی در تمامی نقاط استان تهران و سرارسر کشور ، این امکان را دارد تا در کوتاه ترین زمان ممکن برای تعمیر کولرگازی شما به منازل و یا محل کار شما مراجعه نماید.
کولرگازی
کولرگازی دستگاهی ( وسیله ای ) است جهت خنک کردن و ایجاد هوای مطبوع در منزل یا محل کار یا هر جایگاهی که مورد استفاده قرار میگیرد ،جایگاه ویژه ای در بازار امروز به خصوص در فصل تابستان پیدا کرده است.
اولین کولرگازی توسط ویلیس کریر در سال ۱۹۰۲ اختراع شد که اختراع او مورد استقبال جهانیان قرار گرفت. با اینکه درون کولرگازی عملکردهای سرد و گرم اتفاق می افتد، اما اولویت آن تولید هوای خنک میباشد و با تبدیل گاز به مایع و مایع به گاز هوای دلچسبی را برای شما فراهم می آورد.
کولرهای گازی برخلاف کولرهای آبی موجب ایجاد رطوبت نمی شوند و برای مکان هایی که به خودی خود رطوبت دارند و شرجی هستند، بسیار کارآمد هستند. امروزه استفاده از کولرگازی در منازل به خصوص ساختمان های اداری و پر رفت و آمد بسیار بوده و به دلیل ظاهر زیبایش مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است.
تعمیر کولر گازی
-
کولرگازی سرد cold
کولرگازی سرد cold تنها وظیفه ی تبدیل هوای گرم داخل اتاق به هوای خنک و مطبوع را برعهده داشته ، یعنی به عبارتی تنها عمل سرمایشی را انجام می دهد.
-
کولرگازی سرد و گرم
کولرگازی سرد و گرم برخلاف مورد قبل (کولرگازی سرد cold ) علاوه بر سرمایش عمل گرمایش را نیز انجام میدهد یعنی از آنها هم میتوان در فصل تابستان برای خنک کردن و هم در فصل زمستان برای گرم کردن خانه یا محل کار استفاده کرد، اما باید به این موضوع توجه کرد ک این کولرگازی ها در حالت گرمایش مصرف انرژی بسیاری دارند.
-
کولرگازی های چند شعبه یا به اصطلاح اسپیلت
کولرگازی های چند شعبه یا به اصطلاح اسپیلت های چند پنله ، پنل خارجی آنها به بیش از دو پنل داخلی متصل می شوند. کولرگازی داکت از یک پنل که در داخل و یک پنل که در خارج آن قرار دارد تشکیل شده است که این دو از طریق لوله هایی بهم متصل می شوند ، این مدل نسبت به انواع دیگر انرژی کمتری مصرف میکند.
-
کولرگازی سقفی
کولرگازی سقفی در سقف های کاذب نصب میشود و جایی را روی دیوار اشغال نمیکند. این مدل از کولرها وزن بسیار کمی دارند و صدای کمی هم تولید میکنند. کولرهای ایستاده همانطور که از نامشان پیداست به صورت ایستاده در محل قرار می گیرند. دارای دو بخش داخلی و خارجی هستند و برای اماکن بزرگ و پر رفت و آمد بسیار کارآمد هستند. کولرگازی پرتابل قابلیت جا به جایی دارد و برای محیط های کوچک مناسب است ، این کولرها هم به صورت گرمایشی و هم سرمایشی در بازار به فروش می رسد. مدل دو تکه از دو بخش تشکیل شده اند که بخش خارجی (کمپرسور و کندانسور) در خارج از منزل قرار میگیرد و بخش داخلی در داخل منزل قرار میگیرد و این دو بخش با دو لوله بهم متصل میشوند. کولرگازی پنجره ای به این دلیل پنجره ای نامیده میشود که نیمی از آن بایستی در داخل و نیمی در خارج باشد که معمولا در پنجره نصب می شوند.
انواع کولرگازی
-
کولرگازی سرد
-
کولرگازی سرد و گرم
-
کولرگازی دارای چند شعبه
-
کولرگازی داکت
-
کولرگازی سقفی
-
کولرگازی ایستاده
-
کولرگازی پرتابل
-
کولرگازی دو تکه
-
کولرگازی پنجره ای
تعمیر کولر گازی
تفاوت کولرگازی اسپیلت با کولر آبی
کولرهای گازی و اسپیلت برخلاف کولرهای آبی باعث ایجاد رطوبت نمی شوند ( خشک کار میکنند) بلکه رطوبت هوا را جذب میکنند و به یک هوای مطبوع تبدیل میکنند. آنها نسبت به کولرهای آبی مصرف انرژی کمتری دارند. کار کولرهای گازی بدین صورت است که گرمای موجود در محیط اطراف را جذب کرده و به هوای مطلوب تبدیل میکنند اما کولرهای آبی گرما را در کابین کولر انتقال میدهند. کولرهای گازی قابلیت استفاده به عنوان دستگاه گرمایشی را دارند که کولر آبی این امکان را ندارد. یکی از مزیت های کولرهای گازی نسبت به آبی این است که آلودگی و هوای نامطبوع خارج از محل را وارد محیط نمیکنند اما کولرهای آبی این هوای را به داخل انتقال میدهند که ممکن است ناخوشایند باشد. کولرگازی هوای مطبوع تر و خنک تری را ایجاد میکند و آن را تصفیه میکند ، آنها برخلاف کولرهای آبی هیچ احتیاجی به مصرف آب ندارند بنابراین در مصرف آب نیز صرفه جویی می شود. برای استفاده از نوع گازی برخلاف آبی هیچ احتیاجی به کانل کشی نیست و همین امر باعث شده که جایگاه ویژه ای پیدا کنند. آنها نسبت به کولرهای آبی صدای کمتر و ظاهر زیباتری نیز دارند.
اجزای مکانیکی تشکیل دهنده کولرگازی
کمپرسور کولرگازی
کندانسور کولرگازی
اوپراتور کولرگازی
ماده مبرد کولرگازی
لوله مویی کولرگازی
گاز فریون Freon gas نوعی گاز است که در سه قسمت کمپرسور کولرگازی ، کندانسور کولرگازی و اوپراتور کولرگازی در گردش است که در زمان متراکم شدن هوای گرم محیط را جذب کرده و در نتیجه محیط خنک میشود. کمپرسور پس از متراکم کردن گاز فریون Freon gas آن را به اپراتور منتقل میکند. کندانسور از لوله های مسی و صفحات آلومینیومی تشکیل شده است که در حالت سرمایش گرمای گاز را جذب میکند و درحالت گرمایش سرمای گاز را جذب میکند. اوپراتور نیز همانند کندانسور شامل لوله های مسی و صفحات آلومینیومی است که وظیفه خنک کردن و یا گرم کردن هوا، و سپس انتقال آن را به بیرون دارد. ماده مبرد یا گاز خنک کننده توسط گرمای درون بخش اوپراتور ، از مایع به گاز تبدیل می شود و در مقابل در کندانسور با بیرون آمدن گرما به مایع تبدیل می شود. لوله مویی نیز در کولرگازی ، شرایطی را جهت تبخیر گاز خنک کننده برای اوپراتور فراهم میکند.
اجزای الکتریکی تشکیل دهنده کولرگازی
خازن کولرگازی
سنسور دما کولرگازی
تابلو برق کولرگازی
فیوز حرارتی کولرگازی
برد الکترونیکی کولرگازی
الکتروموتور فن کولرگازی
خازن کولرگازی Condenser Capacitor معمولا برای پیاده سازی موتور فن کولرگازی استفاده میشود. سنسور دما برای تنظیم سرما و گرمایی که توسط کولرگازی ایجاد میشود، استفاده میشود و بر روی اپراتور نصب میگرددو با کنترل دستان قابلیت تنظیم را داراست. قسمت تابلو برق نیز وظیفه تامین برق مورد نیاز بخش الکتریکی کولرگازی را برعهده دارد. فیوز حرارتی نیز یک قسمت حفاظتی میباشد که به صورت اتوماتیک کار میکند و از کمپرسور در مقابل مشکلات الکتریکی و قطع و وصل شدن برق محافظت میکند. برد الکتریکی نیز عملکردها و وظایف دیگر بخشهای کولر را کنترل میکند. قسمت الکتروموتور فن وظیفه پرتاب کردن گرمای تولید شده و سرمای ایجاد شده به محیط توسط کولر را برعهده دارد.
برخی از نکات مهم که باید همیشه در مورد کولر گازی به آن اهمیت داد |
چکیدن آب از کولرگازی چیست؟
مسدود بودن خروجی سینی تخلیه آب :
اگر به هر نحوی ناودانی (محل شیب انتقال آب ) کولر توسط چیزی مسدود شود ، آب از ناودانی کولر سرریز شده و از زیر آن به بیرون میریزد. اگر لوله تخلیه را درون یک ظرف و یا بطری قرار میدهید دقت داشته باشید که پس از لبریز شدن ، دیگر آب تخلیه نمی شود و در نهایت از کولر سرریز میشود.
مسدود شدن خروجی لوله درین :
یکی از مشکلات رایج در چکه کردن کولر ، مسدود شدن خروجی لوله درین است که ممکن است بر اثر تاخوردن ، جمع شدن آب در ظرف و یا عدم رعایت شیب شیلنگ رخ دهد.
کمبود گاز در کولر گازی :
اگر گاز کولر کم باشد باعث یخ بستن فین های اوپراتور می شود ک هنگامیکه کولر خاموش میشود یخ های آن آب شده و از آن سرریز می شود.
عایق نبودن لوله های کولرگازی :
عایق نبودن لوله ها به خصوص لوله های زیر یونیت داخلی می تواند از دیگر دلایل ریزش آب باشد.
دلایل یخ زدن کولرگازی در حالت تابستانه :
نبودن گاز کافی درکولر میتواند یکی از دلایل یخ زدگی آن باشد، در این شرایط کولرگازی شما نیاز به شارژ گاز دارد. اگر دستگاه به هر دلیلی کمبود گاز داشته باشد، مشکلاتی را به همراه خواهد داشت ک در نهایت باعث برفک و یخ زدگی در پنل داخلی و یا لوله های آن می شود. اگر برای شارژ کردن نیاز به سرویس کار کولر گازی دارید با گروه خدماتی البرزبان تماس بگیرید.
ممکن است لوله های کولرگازی دچار گرفتگی شده باشند. در این شرایط احتمال گرفتگی کولر گازی بسیار زیاد است، علت گرفتگی میتواند گرد و غبار و یا استفاده بیش از حد از کولر باشد.
کار کردن کمپرسور به مدت طولانی می تواند یکی از دلایل برفک زدن پنل داخلی کولرگازی باشد. خرابی برد ، فرمان و یا کمپرسور و …به دلیل یکسره کار کردن کولر است که با کمی مراقبت می توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
ممکن است فن داخلی آسیب دیده باشد. فن داخلی یا اوپراتور از مهم ترین قطعات کولرگازی محسوب می شود ک وظیفه تبدیل هوای گرم به هوای سرد را دارد که اگر نتواند هوای سرد را به راحتی خارج کند، پنل داخلی شروع به یخ زدن میکند.
از استفاده از حالت سرمایش کولر در هوای سرد خودداری کنید زیرا که باعث یخ زدن سیکل و لوله ها می شود .
کثیف بودن کولرگازی هم میتواند از دلایل برفک زدن محسوب شود که با شستشوی آن برطرف میشود.
دلایل یخ زدن کولرگازی در حالت زمستانه :
خرابی برد کولرگازی میتواند دلیلی بر یخ زدگی آن در حالت زمستانه باشد.
اگر فن کندانسور دچار خرابی شود ، توانایی تولید باد گرم را نخواهد داشت و یخ میزند.
خرابی سنسور بیرونی یا برد فرمان از دیگر دلایل محسوب میشود که اگر اتفاق بیفتد، فرمان گرم کردن کندانسور را صادر نمیکند و موجب یخ زدگی کندانسور میشود.
کمبود گاز کولرهای گازی در زمستان نیز باعث یخ بستن کندانسور میشود.
اگر برای تعمیر کولر گازی ، شستشوی کولر گازی ، نصب کولر گازی نیاز به سرویس کار دارید با گروه خدماتی البرزبان تماس بگیرید .
نکاتی مهم که باید هنگام خرید کولرگازی به آن توجه کنیم :
به ظرفیت کولرگازی توجه کنید :
تعیین ظرفیت کولرگازی حائز اهمیت است. اگر ظرفیت خنک کنندگی مدلی که انتخاب میکنید کمتر از سطح نیازتان باشد، با مشکل عدم کارایی کافی مواجه خواهید شد و محیطتان آنطور که انتظار دارید خنک نخواهد شد. همینطور اگر کولری با ظرفیت بیشتر از نیازتان تهیه کنید، مجبور به خاموش کردن زود به زود آن می شوید.
کولر گازی که دارای اینورتر است را خریداری کنید :
اینورتر بودن قابلیتی است که به واسطهی یک برد الکترونیکی به کمپرسور اضافه میشود. کولرگازی های دارای اینورتر، قیمت بالاتری نسبت به نوع معمولی اشان دارند. در نوع اینورتر چون دیگر نیازی به خاموش و روشن کردن کمپرسور به منظور حفظ تعادل دمای محیط نیست، مصرف انرژی آن کمتر از نوع معمولی است در نتیجه باعث صرفه جویی در مصرف برق می شود. اگرچه هزینه نوع اینورتر از نوع معمولی بالاتر است ، اما این در مصرف انرژی کمتری که دارد جبران می شود.
تعمیرات کولرگازی های اینورتر هزینه زیادی را به دلیل سیستم پیچیده آنها شامل می شود و حتما باید توسط تعمیرکار کولرگازی تعمیر شوند. یکی دیگر از مزایای کولرهای اینورتر این است که سرعت تولید هوای سرد در آنها بیشتر از نوع معمولی است و علاوه براین به دلیل اینکه کمپرسور کولرگازی اینورتر مدام خاموش و روشن نمی شود، صدای کمتری تولید می کند .
به میزان برق مصرفی کولرگازی توجه کنید :
همانطور که در ابتدا هم گفتیم، مصرف برق کولرهای پنجرهای خیلی زیاد است و دلیل اصلی ارزان بودنشان هم همین مصرف زیاد است. کمپرسورِ کولرها هم در طول زمان با بهینه سازیهایی همراه شدهاند که به مصرف کمتر برق منجر میشود. اکثر کولرهای خانگی با برق تکفاز کار میکنند و برخی هم به برق سهفاز نیاز دارند. برای کولرهای پنجرهای و اسپلیت، همان برق تکفاز هم کفایت میکند؛ اما در مورد کولرهای ایستاده و آنهایی که برای فضاهای شلوغ طراحی میشوند، به برق سهفاز نیاز خواهید داشت.
به پرتاب باد کولرگازی توجه کنید :
پرتاب باد یعنی یک کولر تا چه فاصلهای میتواند باد خنک را انتقال دهد، معمولا برای تخمین این مورد از عددی بر حسب متر استفاده میکنند و درستش هم همین است. هرچه پرتاب باد دستگاه بیشتر باشد به معنی بهتر بودن آن است، سعی کنید کولری با حداقل پرتاب باد ۱۰ متر تهیه کنید.
برخی از مدلهای جدید فناوریهایی را به کار گرفتهاند که باد را تنها در جهتی که افراد نشستهاند، هدایت میکند و زمانی که کسی درون اتاق نباشد، قدرت را به حداقل میرسانند تا برق کمتری مصرف شود
بدون دیدگاه